考研英语主题句训练 PDF转换可能丢失图片或格式,建议阅 读原文

https://www.100test.com/kao_ti2020/110/2021_2022__E8_80_83_E 7_A0_94_E8_8B_B1_E8_c73_110219.htm passage 1. 请根据段落 其它信息推断总结出适当的主题句。 clothes do not make the man. 人不在衣装。 1) from the chief executive to the office cleaner , everyone must accept this as the first priority over everything else in the company. in other words, everyone in the company must be salesoriented. the telephone operator the accounts clerk the storekeeper and everyone else must know how to handle enquires and customers politely, correctly. if the appropriate person is not around, the other staff should take orders if necessary, and even encourage order. the deliveryman must be willing to serve and please customers, and when called upon, he must be able to push and to show new products, accessories, etc. to get more sales for his company. whether you are seeing hoses, hotel rooms, building contracts or exhibition services, you must ensure that you and your organization get enough sales, customers, clients, contracts or business to ensure a good regular inflow of income for your company. everybody in the organization must understand that sales are the oxygen in the air that the organizational body breathes. without sales the body dies quickly; with insufficient sales it dies slowly. 2) in other words, get the customer to reserve, to place orders in advance, and to sign a contract, to pay a deposit, or better still, to pay you in full before you acquire and deliver the product. many hotels accept reservations for their rooms even before

construction of the hotels is completed. remember, you dont have to buy before you sell. the biggest deals are made " no order " . sold before you have them. 3) when you are really in an outofstock position, your sales people have to learn instead to feel apologetic for being unable to convince the customer to wait. mercedes and even honda cars, or a long time, were sold on a waiting list. even restaurants make sales on order. similarly, furniture, shirts and big manufacturing orders are some of the many examples where things are sold before they are made. customers will wait for anything if they want it badly enough. to be both a speaker of words and a doer of deeds. 既当演说家,又做实干家。答案与解析:1.答 案 【 】 the whole organizationall the members of the staff must acknowledge and understand this : selling is the most important activity of the organization.解析〖〗该段主要介绍从事商业的人 员都应了解销售的重要性。在行文之中作者反复重申从事销 售的人员,不论是主管还是店员,都应以销售为最主要的工 作内容。判断主题句具体内容的主要方法就是通过本段分述 部分的理解和归纳得出结论。我们可以从第一段主题句后看 到" in other words",这表明紧接着这句后面的内容既是我们 应找的答案。因此可知本文第一段的主题句内容为:在整个 销售领域中所有工作人员都必须了解销售的至关重要性。 2. 答案〖〗sell before you buy, whenever possible.解析〖〗同第 一段很相似,这一段在主题句之后紧接着就出现了一个解释 性词组" in other words""也就是说"。这对于我们归纳中心 非常有帮助。本段所有细节都是在强调从业人员要想尽办法 首先实现销售这一理念,作者还一再强调在进货之前就将销

售订单签好是最成功的做法。基于此,我们将这段的中心内容确立为:只要有可能,你应提前卖出未进的货物。3.答案 【】train your sales people never to use the excuse, never to feel justified in saying "no stock cant sell"。解析【】本段列举了诸 多经营有道的商家在无货的情况下照常进行销售活动的事例 。这里依然在强调无论遇到什么困难,如没有货物可售,商 家还是要坚持实现销售为先的原则,不能将没货或无法销售 作为拒绝顾客的托词,这也是本段的中心意思。passage 2.请 根据段落其它信息推断总结出适当的主题句。factors that influence teen violence1)。 teens face many situations that cause these problems. several factors are mass media, societys view on the

" perfect " person. 2) 。 one might see a violent movie and decide to reenact the scenes thus causing harm to ones self or to others. hidden meanings of racism and hate are put into music. teens hear the words of their supposed role models and think it is ok to follow in their foot steps. when reading of such violent acts as the oklahoma city bombing or the murders of nicole brownsimpson and ron goldman , it is taken to most that anyone can get away with crime. 3) 。 to be considered " in " , you must fit the role of the " perfect person " 。 as young adults , teens are trying to find themselves. they look toward celebrities and leaders for a goal. they try to buy the right clothes , wear the nicest shoes , and be present at all the social events. to fit in , some are pushed to the edge. if you are caught in a dark alley at the wrong time , you might be killed just for your name brand shoes. competition among fellow teens leads to jealousy and jealousy leads to violent acts.4) 。 learning not to believe everything they see and hear will help to come to reality with this ever changing world. self esteem and confidence in ones self are very attractive qualities to possess. violence will lessen as teens become more alert and smarter. variety is the spice of life. 变化是生活的调味品。答 案与解析: 1.答案 【 】 in todays society, the teenage population has experienced an increase in violence.解析〖〗从题目中我们可 看出这是一篇通过列举、说明来阐述问题的文章。文章将主 要围绕对青少年有暴力影响的种种因素展开,那么第一段往 往会以开门见山的方式开始,明确提出要讨论的问题,即以 上我们确立的主题句。 2.答案 【 】 television , radio , and newspapers are all ways of transferring messages to people.解析 [] 本段具体介绍了邪恶的暴力是从哪些方面侵入青少年的生活 的,即通过各种媒介。青少年时期的孩子很易受外界的影响 , 喜欢模仿, 当然很容易受到媒体的种种影响, 特别在暴力 犯罪方面他们易受到误导。本段就是对这一现象进行阐述, 首先将各种媒介的作用进行介绍,从而引出其它细节,这也 是很关键的一点。 3.答案 【 】 society can often be a harsh world to live in for a teen.解析〖〗该段介绍了另一个在暴力方面对于 青少年有影响的重要因素社会。为什么我们生活的社会会成 为影响青少年健康成长的原因呢?社会对于"优秀"青年的 要求很高,很多人是愿意被社会认可的,但在成长过程中若 被无限膨胀的攀比之风左右,那么有些孩子便会走向犯罪的 边缘。因此对于青少年,我们可以说社会是苛刻的。 100Test 下载频道开通,各类考试题目直接下载。详细请访问 www.100test.com